Lav din egen gin

Hvis du virkelig vil imponere gæsterne med en gin og tonic, før I sætter jer til bords, skal du mikse drinken med en hjemmelavet gin.

På et gin kursus lærer du, hvordan du sammensætter krydderier og urter, så du står med et færdigt resultat, der fortryller både næsen og ganen.

Her på siden kan du blive klogere på, hvordan man laver gin fra bunden. Med en god opskrift i baghånden er det slet ikke svært at få succes.

 

Dit eget ginfad hos Trolden Destilleri

Få dit eget ginfad hos Trolden Destilleri

📍 Kolding

Er du en ægte ginentusiast, skal du glæde dig til at besøge Trolden Destilleri i Kolding. Her kan du blive den heldige ejer af dit eget ginfad. Du kan vælge mellem træfade på 4 eller 8 liter, som du selv fylder. Etiketterne skal du også selv designe, ligesom du også får lov til at tappe flaskerne, når de er færdiglagrede efter 6 måneder.

Lav din egen gin hos Copenhagen Distillery

📍 København

Du får selv lov til at bestemme, hvordan din gin skal smage, når du møder op til denne unikke ginsmagning hos Copenhagen Distillery.

 

Foruden fortællinger om ginens historie byder dagen på udvælgelse af urter og krydderier, destillering af ginessens og naturligvis blanding af din helt egen flaske. Etiketterne skal du også selv designe.

Tag på kursus og lav din egen gin

Der er dem, der mener, det dufter af fyr og gran, og så er der dem, der ikke kan få nok af de enestående enebær. Det er de små, blå bær, det skal handle om nu, for de er essensen af gin.

Siden 1600-tallet har man lavet sin egen gin fra bunden, og selvom opskriften har ændret sig med tiden, er udgangspunktet det samme.

På et ginkursus lærer du at sammensætte spændende smagsnuancer og fremelske duft, aroma og intensitet, der opfylder dine forventninger til en god gin.

Ginkursus hos Trolden Distillery

Et kursus hos Trolden Distillery begynder med en rundvisning i destilleriet, så du er godt klædt på til de næste timer, hvor fadet skal fyldes op. Vælg mellem et træfad på enten 4 eller 8 liter, som tappes efter 6 måneder på 50 cl. flasker.

Undervejs skal du selvfølgelig også lave din egen etikette.

Ginkursus hos Copenhagen Distillery

I en gammel fabriksbygning bag Christiania finder du Copenhagen Distillery. Her lærer du på 2 timer at lave din egen gin, og undervejs fortælles ginens historie naturligvis. Du skal også udvælge urter og krydderier, ligesom det også er en del af kurset, at du designer flaskens etikette.

Din egen signaturdrik

I denne video af Højskolerne i DK kan du se, hvordan laver vodka om til gin.

Navnet gin oprinder af det hollandske genever, som stammer fra fransk, hvor geniévre betyder enebær. Selvom de fleste forbinder drikken med netop enebærret, der er den originale krydring, er der mange muligheder for at sætte sit eget præg på smagen.

Når du tager på ginsmagning eller kursus og lærer, hvordan du laver din egen gin, kan du selv eksperimentere med præcis de duftnoter og smagsnuancer, du bedst kan lide.

Citron, vilde urter og bær er bare nogle af de ting, der kan give ginen en karakteristisk smag. På den måde kan du ikke kun udvikle en signaturdrik, men også en signaturgin, som kun du kender hemmeligheden bag.

Server din egen gin for gæsterne

Signaturdrikken skal selvfølgelig sættes på bordet, når gæsterne er inviteret til middag. Feinschmeckere og andre ginelskere vil med garanti nyde drikken on the rocks. Det vil sige: Serveret som den er.

Du kan selvfølgelig også servere drikken på klassisk vis som gin og tonic eller dry martini.